Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH (HBM)

A HBM a mechanikai mennyiségek villamos mérése terén több mint 50 éves tapasztalatával a gépipari professzionális méréstechnika egyik európai úttörõje.

A nyúlásmérõ bélyeg kifinomult alkalmazástechnikáján alapuló erõ-, tömeg-, nyomaték- és nyomásérzékelõk ill. az induktív elvû út- és gyorsulásérzékelõk a felhasználók számára a minõség és a megbízhatóság fogalmával kapcsolják össze a HBM nevet.
Mérõerõsítõi az ipari és mérlegtechnikai alkalmazásoktól a legnagyobb pontossági igényû nemzeti kalibráló laboratóriumokig szinte mindenütt elõfordulnak.

A németországi Darmstadt ad helyet a cég közponjának, de Európán kívül az USA-ban és Kínában is önálló gyárral rendelkezik.
A világ több mint 70 országában tart fenn képviseletet, 1600 alkalmazottat foglalkoztat és éves forgalma meghaladja a 130 millió eurót.

A HBM a Spectris PLC csoport tagja.

Részletes bemutatkozó kiadvány letöltése: HBM.pdf (english)

ASM GmbH

Az ASM több mint 25 éve fejleszt és gyárt megbízható, gazdaságos pozícióérzékelõket a gépipar, az automatizálás, a légi ipar, az orvosi mûszergyártás, az acélipar, a fafeldolgozás, a haszongépjármûvek, az anyagmozgató gépek és az élelmiszeripar részére.
Több évtizedes tapasztalatának és innovatív fejlesztéseinek köszönhetõen egyes útadók területén vezetõ szerepet szerzett ill. szabványt teremtett.

Az abszolút vagy intrementális kimenetû mérõhuzalos (WS), magnetostrikciós (POSICHRON) vagy mágnesszalagos (POSIMAG) útadók ill. szögadók valamelyike a pozícionálási, szögmérési feladatok legtöbbjében gazdaságosan alkalmazható.

A München melletti Moosinning ad helyet a 80 alkalmazottat foglalkoztató cégközpontnak.
A világ több mint 35 országában tart fenn képviseletet.

Részletes bemutatkozó kiadvány letöltése: ASM.pdf (english)