PCB teszt megoldások a HB Mérnöki Irodától

A járművekben vagy okostelefonokban található elektronikus alkatrészek nyomtatott áramköri lapjainak (PCB-k) ki kell bírniuk a használat során keletkező, akár jelentős terheléssel járó körülményeket is. Az így keletkező legenyhébb repedések is a teljes elektronikai rendszer meghibásodását okozhatják. Ennek megakadályozására a gyártóknak tesztelniük kell a nyomtatott áramköri lapok mechanikai stabilitását.

A nyomtatott áramköri lapok nagy mechanikai terhelésnek lehetnek kitéve már a gyártási, beültetési és szerelési folyamatok során is. Ezek a terhelések károsíthatják a paneleket vagy a szerelt alkatrészeket, amelyek a későbbi használat során meghibásodáshoz vezethetnek. A PCB-n történő nyúlásmérés feltárhatja a gyártás során fellépő potenciális gyenge pontokat, és ezáltal hozzájárulhat a termék minőségének javításához.

Az Európai Unió RoHS irányelve tiltja bizonyos veszélyes anyagok használatát az elektromos eszközökben. Ide tartozik az ólom, amelyet korábban gyakran használtak a forrasztáshoz. Az ólommentes forrasztás érzékenyebb a mechanikai hatásokra, könnyebben törik.

Különböző szabványok léteznek a nyúlásmérő bélyegekkel (SG) végzett mérésekhez, hogy megfeleljenek ezeknek az új követelményeknek. Az egyik legelterjedtebb az IPC/JEDEG-9702 ajánlás, amely leírást tartalmaz arról, hogy hol, hogyan és milyen eszközökkel kell elvégezni a méréseket. Azonban sok vállalat saját tapasztalatai alapján, speciális vizsgálati eljárásokat is kidolgozott. A méréseknél figyelembe kell venni a későbbi használat során fellépő terhelést és a gyártási folyamat során fellépő tényezőket. Különösen egy új termék gyártása esetén a teljes folyamatot a valós gyártási környezetben végzett méréseknek kell kísérnie.

A sikeres PCB tesztek végrehajtásához elengedhetetlen a megfelelő eszközök használata, de legalább olyan fontos a kellő szakismerettel rendelkező személyzet is. Ebben tudunk hatékony segítséget nyújtani ügyfeleinknek. A HBM kínálatában szereplő különféle nyúlásmérő bélyegek, mint pl. az RF9 háromirányú, elővezetékelt mini rozetta, illetve a megbízható mérési eredményeket adó QuantumX DAQ termékcsalád MX1615B 16 csatornás, negyedhidas mérőmodulja kimagasló műszaki műszaki paraméterekkel rendelkezik.

Cégünk egyedi szaktudása a nyúlásmérő bélyeges technológia területén, illetve több évre visszanyúló, a hazai elektronikai gyártás meghatározó szereplőivel végzett PCB mérési tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy teljeskörű megoldást kínáljunk. A PCB méréseket lehetőség van szolgáltatásként igénybe venni, de képzéseinkkel hosszútávú megoldást tudunk kínálni a tesztek házon belüli kompetenciájának kiépítésében is.

Kérjen tőlünk ajánlatot vagy bővebb információt
  • Szakmai támogatás

  • Ajánlatkérés

  • Termékekkel kapcsolatos kérdések

Nyomtatott áramköri lap bélyegzése

Cím

Go to Top