Tegye át analóg mérlegcelláit digitális platformra

Az AED mérlegműszer az analóg mérlegcella jeleit digitálissá alakítja át. Az AED segítségével a már meglévő analóg mérési lánc költséges átalakítása nélkül élvezheti a digitális technika előnyeit. 

Az AED felhasználóbarát és hatékony. Helyezze üzembe az AED mérlegelektronikát gyorsan és könnyedén közvetlenül PC-n keresztül. A buszos interfészeknek köszönhetően a folyamatirányító rendszerbe történő integráció is könnyen elvégezhető. 

Az AED mérési lánc a következő 3 részből áll: 

 • AD103C mérlegműszer  
 • Alapegységek (ház) további interfészekkel, elektromágneses zavarvédelemmel (EMC), stb. 
 • Az AED Panel32 szoftver

AED mérlegelektronikák

AD103C

Az AD103C digitális mérlegműszer a folyamatirányítási és felügyeleti feladatait kényelmessé és könnyűvé teszi. A mérlegelektronika digitalizálja az analóg mérlegcellák jeleit további beruházási költségek nélkül. Az AED segítségével Ön is élvezheti a digitális mérlegtechnika nyújtotta sebességet és pontosságot, akár meglévő mérési rendszerének költségesebb átalakítása nélkül. 

Könnyű használat közvetlenül. Helyezze üzembe az AD103C mérlegelektronikát egy szempillantás alatt – minden szükséges beállítást elvégezhet a számítógépén. A buszos interfészeknek köszönhetően a rendszerbe történő beépítés minimális munkával jár. 

Az AD103C egy digitális mérlegműszer analóg mérlegcellákhoz. Alkalmas dinamikus és statikus mérési feladatokra, úgymint ellenőrzőmérlegekbe, kombinációs mérlegekbe, szortírozó mérlegekbe, adagoló és töltőmérlegekbe. Az RS-232 interfész segítségével közvetlenül PC-hez csatlakoztatható. Egy második soros interfész áll rendelkezésre diagnosztika céljából. Az AED alapegységekkel (ház) egyéb interfészek is elérhetőek.  

Kérjen tőlünk ajánlatot vagy bővebb információt

Főbb funkciók

 • Mérlegműszer mérlegcellákhoz 
 • Statikus és dinamikus mérési feladatokra tervezve 
 • Közvetlen számítógépes csatlakozás az RS-232 interfészen keresztül 
 • OIML típusengedélyezett 10.000-es osztásértékre, a III. pontossági osztályban
 • Magas átviteli sebesség és felbontás 
 • Memória a felhasználói beállításokhoz 
 • Beépített töltési és adagolási algoritmuso

AD104C

Az AD104C digitális mérlegműszer analóg mérlegcellákhoz. Négy trigger funkcióval és két állítható hiszterézises határérték kapcsolóval felszerelve az AED104C mérlegelektronika alternatívát nyújt a már létező rendszerek digitalizálására (FIT és AED).  

A maximum 200 mérés/másodpercig állítható mérési sebességnek, a beépített szűrőknek és beállítási opcióknak köszönhetően alkalmas egyszerűbb töltő- és adagoló gépekbe. 

Az AD104C elérhető RS-232 és négy vezetékes RS-485 interfészekkel. Az AD105C nyújt alternatívát két vezetékes RS-485 kommunikációra.

 

AD105C

Az AD105C digitális távadó mérlegműszer mérlegcellákhoz. Négy trigger funkcióval és egy állítható hiszterézises határérték kapcsolóval felszerelve az AED105C mérlegelektronika alternatívát nyújt a már létező rendszerek digitalizálására (FIT és AED).  

A maximum 200 mérés/másodpercig állítható mérési sebességnek, a beépített szűrőknek és beállítási opcióknak köszönhetően alkalmas egyszerűbb töltő- és adagoló gépekbe. 

Az AD105C elérhető két vezetékes RS-485 kommunikációval. Az AD104C rendelkezik alternatívaként RS-232 és négy vezetékes RS-485 interfészekkel.

 

AED alapegységek

Az AED alapegységek számos különböző interfésszel elérhetőek, megfelelő csatlakozást biztosítva az AD103C mérlegműszernekMinden változatnál egy másodlagos RS-485 interfész áll rendelkezésre diagnosztikai célra. AZ AD103C mérlegelektronika átalakítja analóg mérlegcelláit sokoldalú digitális rendszerré. Az AD103C mérlegelektronika minden AED alapegységben használható. A különböző típusú változatok eltérő interfészekkel és tápfeszültséggel kaphatók. 

Interfészek Tápfeszültség
RS-232
2 vezetékes RS-485 diagnosztikára
4 vezetékes RS-485
CANopen
Device Net
Profibus DP V1
AED 9101D 6 … 30 V
AED 9201B 18 … 30 V
AED 9301B 18 … 30 V
AED 9401A* 18 … 30 V
AED 9501A* 10 … 30 V
* Opcionálisan Ethernet gateway-jel is elérhető az AED 9401 A és az AED 9501 A.

Áttekintés 

 • RS-232, RS-485, CANopen, DeviceNet, Profibus DP V1 interfészek 
 • 2 vezérlő bemenet és 4 határérték kapcsoló 
 • Diagnosztikai funkció 
 • IP65 védettségi szint 
 • Elektromágneses zavarvédelem (EMC) 
 • Tápfeszültség független memória az alapértelmezett és felhasználó által használt beállítások tárolására 

Ethernet gateway

Ethernet gateway opcionálisan elérhető az AED 9401A és AED 9501A alapegységekhez és a FIT digitális mérlegcellákhozamelyen keresztül vezérlő rendszerekbe integrálható. 

Nagy előny a statikus és dinamikus mérések esetén: 

 • Egyszerűbb adatkommunikáció 
 • Gyorsabb folyamatok 

PanelX: Intuitív mérlegszoftver

A díjmentesen letölthető PanelX mérlegszoftver kifejezetten mérleges alkalmazásokhoz készült innovatív felhasználói felülettel, hogy kényelmesen és felhasználóbarát módon tudja paraméterezni HBM-es mérlegtechnikai termékeit. 

Típusengedélyek részegységekre 

Előnyök a hitelesíthető mérlegek építésénél 

Az AED mérőerősítők és a FIT mérlegcellák rendelkeznek típusengedéllyel, mint részegység (WELMEC Guide 8.8), ezért hitelesíthető mérlegekhez felhasználhatóak. Az AED termékek tehát beépíthetők automatikus és nem automatikus mérlegekbe is (AWI & NAWI). 

AED…Hogyan működik?


Alkalmazási példa

AED: Hogyan működik

Alkalmazási példa
 • Szakmai támogatás

 • Ajánlatkérés

 • Termékekkel kapcsolatos kérdések

AED digitális mérlegelektronika

Cím

Go to Top